divendres, 28 de març del 2014

RESOLUCIÓ DE L’ASSEMBLEA DEL FONS PITIÚS DE COOPERACIÓ EN RELACIÓ A L’APROVACIÓ DE LA LLEI DE RACIONALITZACIÓ I SOSTENIBILITAT DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL



El passat 27 de desembre de 2013, el Govern de l’Estat va aprovar la Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, publicada en el BOE n. 312 de 30 de desembre de 2013. Aquesta llei redefineix les competències que han de desenvolupar les Administracions locals per tal que no hi hagi duplicitats ni solapaments amb les competències estatals i autonòmiques. És una llei que obre una porta a un canvi substancial en l’organització i les funcions de les administracions públiques locals.

Els membres de l’assemblea del Fons Pitiús de Cooperació estam especialment preocupats pel desenvolupament que es vol donar a aquesta llei en el nostre àmbit territorial i a les conseqüències que aquesta llei pot tenir en la futura cooperació al desenvolupament.

El Fons Pitiús de Cooperació treballa des de fa 15 anys en cooperació per al desenvolupament a partir de la sensibilització, la gestió de fons i la incidència pública. Entre els seus objectius hi ha fomentar la solidaritat i la defensa dels drets humans.

La cooperació al desenvolupament realitzada des de l’àmbit local fomenta la implicació i la participació ciutadana. El Fons Pitiús de Cooperació és una entitat de cooperació descentralitzada que ha demostrat la seva eficiència i eficàcia en la gestió de projectes de desenvolupament i d’impuls de la solidaritat ciutadana.

Les administracions públiques són les encarregades de garantir els drets bàsics a tots els ciutadans i ciutadanes. Malgrat això, la llei 27/2013 planteja un allunyament dels municipis dels ciutadans que pot ser especialment greu en el que respecta a l’accés als serveis socials per part de les persones en situació de major vulnerabilitat. La racionalització de l’administració local no ha de passar per estalviar recursos per a la consecució d’un món més just, tant per a les persones que tenim més properes (com és el cas dels serveis socials que també consideram que s’han de seguir oferint i potenciant) com per a les que viuen en llocs més llunyans i menys afavorits.

Per tot això, l’Assemblea del Fons Pitiús de Cooperació, davant el desenvolupament de la Llei 27/2013 de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, sol·licita al Govern Balear, al Consell Insular d’Eivissa, al Consell Insular de Formentera, a l’Ajuntament d’Eivissa, a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja, a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu:

- Que mantinguin el seu compromís amb la cooperació internacional, un compromís que implica treballar per reduir les desigualtats existents entre les persones per raó del lloc on viuen. La ciutadania d’Eivissa i Formentera ha mostrat sempre que aquest és un dels seus objectius i les institucions que ens representen han de fer tot el possible per acomplir-lo.
- Que es comprometin a desenvolupar una organització tècnica i competencial que, sense deixar de banda l’objectiu de millora en eficiència i sostenibilitat, recordi que el centre de tota reforma han de ser el benestar de les persones.
- Que siguin vigilants perquè el desplegament de la llei 27/2013 no suposi una supressió de determinats serveis socials bàsics per ales poblacions més vulnerables de les illes d’Eivissa i Formentera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada