divendres, 18 d’octubre del 2013

Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa - MANIFEST




La pobresa és cada vegada més extrema, intensa i crònica i les desigualtats augmenten. Però, més enllà de les xifres sobre pobresa, el que s’ha de denunciar són les seves causes i els seus responsables. És necessari identificar les polítiques i comportaments globals que incrementen la desigualtat i empobreixen les persones.

Les entitats presents pensam que hi ha moltes raons per les que s’ha de canviar el rumb i volem destacar-ne algunes:

-          El model que regeix actualment el planeta és del tot insostenible.
-          S’estan afavorint els interessos dels mercats per damunt dels drets de les persones.
-          La riquesa s’està concentrant en unes poques mans (l’1% de les persones més riques del planeta han incrementat els seus ingressos en un 60% en els últims 20 anys i la crisi financera no ha fet més que accelerar aquesta tendència). Això constitueix una amenaça per a milions de persones.
-          La falta de responsabilitat política per establir una vertadera justícia fiscal multiplica les desigualtats i empobreix les persones, no només als països més pobres sinó també al nostre Estat.

Mentre no canviï aquest model, que consideram destructiu, seguirem multiplicant el nombre de persones empobrides a les nostres ciutats, al nostre país i al món.

La pobresa és evitable i tenim l’obligació de combatre’n les causes.

Per tot això, EXIGIM:

  1. Que s’aposti per una profunda reforma d’aquest model que genera i manté les desigualtats.

  1. Que es garanteixin polítiques i pressupostos generals que tenguin com a eix principal la lluita contra la pobresa i la garantia dels drets de les persones.

  1. Que no es retalli en dependència, educació, sanitat, igualtat, cooperació, serveis socials i polítiques de promoció de l’ocupació.

  1. Que es cancel·li el deute extern dels països empobrits. Que es posi fre al creixement descontrolat del deute i que s’auditi el deute públic espanyol.

  1. Que s’estableixin polítiques fiscals més justes i equitatives. Que es persegueixi i castigui el frau fiscal, dotant dels mitjans per a recaptar eficaçment.
  2. Que les polítiques fiscals nacionals s’integrin en un marc de justícia fiscal global. En un món globalitzat com l’actual, les polítiques han de tenir una dimensió internacional.

  1. Que s’implanti urgentment un impost a les transaccions financeres. Demandam que la recaptació d’aquest impost sigui utilitzat per a garantir l’estat del benestar, els serveis i les polítiques públiques i la cooperació per al desenvolupament.

  1. Que els recursos públics siguin gestionats amb responsabilitat, coherència i transparència.

  1. Que les polítiques públiques protegeixin, promoguin i garanteixin tots els drets civils, polítics, laborals, econòmics, socials, culturals i mediambientals. S’ha de garantir el dret de totes les persones a tenir un nivell de benestar mínim, d’acord amb la dignitat humana.

  1.  Que es creï un sistema que promogui la igualtat, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica i el respecte al medi ambient, els drets socials i econòmics i el desenvolupament ple de totes les persones que habiten el planeta.

En definitiva, exigim més fets i menys paraules. Reclamam que es lluiti, fermament i de manera real, contra la pobresa i la desigualtat. És un deure del nostre govern promoure polítiques que no permetin l’enriquiment de la minoria a costa de l’empobriment de la majoria.

APOSTEM TOTS I TOTES PER LA JUSTÍCIA SOCIAL I LLUITEM CONTRA LA RIQUESA QUE EMPOBREIX!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada